Hamuru için yumurta, yoğurt, un ve vanilyayı geniş bir karıştırma kabına alıp çatal
yardımıyla çırpın. Şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatıp ocaktan alın. Derin bir
kızartma tenceresinde Ayçiçeği yağını ısıtın. Dökme demir bir kalıbı yağın içine koyup
iyice ısıtın. Isınan kalıbı hazırladığımız hamura batırıp hamurun yapışmasını sağlayın
(Hamurun demir kalıbın üzerine çıkmamasına dikkat edin).Demir kalıbı kızgın yağa
batırın ve hafif silkeleyerek hamuru yağa bırakmasını sağlayın. Her iki tarafını da
kızardıktan sonra çıkarıp soğuk şerbetin içine atın. Hamur bitene kadar aynı işlemleri
tekrarlayın. Şerbeti çekince çıkarıp servis tabağına dizin. Ilık servis yapın.
Erzurum yöresine ait bu tatlının demir çubuğunu Erzurum’dan özel olarak alabileceğiniz gibi pastacılık malzemeleri satan mağazalarda da bulabilirsiniz.