Damla Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bayram sofralarına çok yakışacak bir tatlı tarifimiz var. Yumuşacık hamur ve şerbetle hazırlanan bu tatlının dışı irmiğe bulanır. Fırında pişirilen tatlılar şerbetle birleştirildikten sonra sofralardaki yerini alır. Malzemeler hazırsa, şık sunumuyla çok pratik ve lezzetli damla tatlısı tarifine geçebiliriz.

Hira tatlısı ve midye tatlısı tarifine de göz atın.

Damla Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Bulamak için

Şerbeti için

Damla Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir sos tenceresine su ve toz şekeri ekleyip karıştırın ve kaynamaya bırakın.
  2. Kaynadıktan sonra 2-3 damla limon suyu damlatın ve 15 dakika daha kısık ateşte kaynatın.
  3. (Kaşığı batırıp çıkardığınızda bir katman kalıyorsa ocağın altını kapatın) Ocaktan alıp şerbeti soğumaya bırakın.
  4. Geniş bir karıştırma kasesine sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı ekleyip çırpıcı yardımıyla karıştırın.
  5. Üzerine tereyağı ve irmiği ekleyin. Ardından kabartma tozunu ve unu ilave edip ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  6. Hazırladığınız hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın ve yuvarlayın.
  7. Hamuru tezgahta elinizle şerit haline getirin ve iki ucunu birleştirip damla şeklini verin.
  8. Damla şeklini verdiğiniz hamuru irmiğe bulayın ve fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  9. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın ve ortalarına birer badem yerleştirin.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.
  11. Fırından aldıktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirin ve şerbetini tamamen çektikten sonra servis edin.

Tarif Kategorileri

Farklı Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları

Benzer Tarifler

Altın bilezik tatlısı
Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava