Malzemeler
Şerbeti için
Kızartmak için
Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim. Şeker, su ve limon suyunu bir tencereye alıp kaynatın ve soğumaya bırakın.
Yufkaları ortadan ikiye kesin. Yufkaları yuvarlak kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın. 1.5 cm aralıklarla kesin ve her bir parçayı kürdana geçirin.
Ayçiçeğiyağını tavada kızdırın ve yufka rulolarını kürdanla birlikte yağa atarak kızartın. Kevgirle yağını süzdürüp şerbetin içine atın ve biraz bekletin.
Tatlıları servis tabağına alıp üzerine bol miktarda ince dövülmüş ceviz ve isteğe göre tarçın serpiştirerek servis yapın.
CEVİZ: Cevizgiller familyasından, ceviz ağacı ve bu ağacın üzeri yeşil bir odunsu kılıfla kaplı meyvesidir. Enerjisi çok yüksek olan ceviz doymamış yağ asitleri, fosfor ve B ile D vitaminleri açısından zengindir. Ceviz çok sayıda hamur işinde malzeme ya da süsleme olarak kullanılır. Salatalarda, et ya da balık yemeklerinden yaygın bir kullanıma sahiptir. Baklava ve kadayıf gibi tatlılarda da bol miktarda kullanılmaktadır. Pek çok yararı olduğu bilinen ceviz, kalp sağlığı açısından büyük önem taşıyan bir besin maddesi. Doymamış yağ asitlerini yüksek düzeyde içeren ceviz, kolesterol birikimini ve damar sertliğini önleyici etkisi olduğu da kanıtlanmış.