Cevizli Ve Fıstıklı Baklava
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Cevizli Ve Fıstıklı Baklava Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şerbeti için

Cevizli Ve Fıstıklı Baklava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp şurup kıvamına gelene kadar kaynatın. Unu tezgah üzerine alın. Ortasını çukurlaştırın. Bu boşluğa 3 yumurta ve tuzu ekleyin. Azar azar su ekleyip hamuru yoğurun (orta sertlikte bir hamur olması gerekiyor). Hamuru uzun rulo şekline getirip 75 gramlık parçalar kesin. Hamurları yuvarlayıp elinizle bastırarak yassılaştırın. Üzerine nişasta serpip hamurları pasta tabağı büyüklüğünde açın. Birkaç dakika bekletip hamurların her birini kopmayacak şekilde olabildiğince incelterek açın. Yufkaların aralarına sadeyağ sürüp Antep fıstığı ve ceviz içi serperek üst üste dizin. Keskin bir bıçakla dilediğiniz şekilde dilimler kesin. Üzerine kalan eritilmiş sadeyağı gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Tepsiyi fırından alıp üzerine şerbeti gezdirerek ekleyin. Şerbeti çekene kadar bekletin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları Kuruyemişli Tarifler

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı