Cevizli Tatlı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Osmanlı'dan günümüze kadar uzanan şerbetli tatlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, ev yapımı lokma tarifine göz atın. İftar ve bayram sofralarında sunabileceğiniz pratik ramazan tatlılarına buradan ulaşabilirsiniz.

Cevizli Tatlı Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbet için

Cevizli Tatlı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, irmik, yoğurt, margarin, sıvıyağ, tozşeker ve kabartma tozunu çukur bir kapta karıştırıp yoğurun. Hamuru 30 dakika dinlendirin.
  2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine cevizi ilave edin. Elinizde yuvarlayıp üzerini çatalla çizerek şekillendirin.
  3. Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
  4. Şerbet için, toz şeker ve suyu tencereye alıp orta ateşte kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Sıcak şerbeti tatlının üzerine gezdirin. şerbeti çekene kadar bekletip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Bayram Tatlıları Şerbetli Tatlı Tarifleri Yöresel Tarifler Hamur İşi Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Tatlı Tarifleri İç Anadolu Yemekleri

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı