Cevizli Köy Baklavası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Cevizli Köy Baklavası Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için

Yufkaları açmak için

Şurubu için

Cevizli Köy Baklavası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu eleyerek derin bir yoğurma kabına aktarın ve üzerine yumurtaları kırın. Tuz, süt, yoğurt ve sıvı yağı ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  2. Hamuru 30 eşit parçaya bölüp, üzerini nemli bir bezle örterek oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin.
  3. Bezeleri nişasta serptiğiniz zeminde, üzerlerine nişasta serperek 35-40 cm çapında yufkalar elde edecek şekilde ince açın.
  4. Baklava tepsisini yağlayıp içine bir kat yufka döşeyin. Üzerine eritilmiş sıcak tereyağı gezdirin. Diğer bezeleri de aynı şekilde açıp aralarını yağlayarak üst üste 15 kat olana kadar serin.
  5. Üzerine iri çekilmiş ceviz içini yayın. Diğer 15 yufkayı da aynı şekilde açıp aralarını yağlayarak cevizlerin üzerine yayın.
  6. Keskin bir bıçak yardımıyla baklava dilimi şeklinde kesin. Üzerine kalan tereyağının tamamını gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirin.
  7. Şerbeti için, şeker ve suyu bir tencereye aktarıp karıştırarak 15 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edip karıştırın.
  8. Şerbeti bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın. Pişen tatlıyı fırından çıkarıp üzerine soğuk şurubu gezdirin ve servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Bayram Tatlıları Kuruyemişli Tarifler

Benzer Tarifler

Altın bilezik tatlısı
Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava