Cevizli Kayısı Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Cevizli Kayısı Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şerbeti için

Üzeri için

Cevizli Kayısı Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fırını 180 derecede ısıtın. Kayısıları kopmayacak şekilde boyuna ikiye açıp çekirdeklerini çıkarın. İçlerini cevizle doldurun. Bir tepsiye dizin. Üzerine küp doğranmış tereyağını ekleyin. Sıcak fırında 25-30 dakika pişirin. Şerbet için, şeker ve suyu tencereye alıp 20 dakika kaynatın. Kayısıları fırından çıkardıktan sonra üzerine şerbeti gezdirin. Tepsiyi tekrar fırına alıp kayısıları 5 dakika daha pişirin. Üzerine ceviz içi serpin. Kaymak ekleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Özel günlerde sunabileceğiniz nefis kayısı tatlısına göz atmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Kuruyemişli Tarifler Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı