Cevizli Kadayıf Topları
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Cevizli Kadayıf Topları Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şerbeti için

Cevizli Kadayıf Topları

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kadayıfı ufak parçalar halinde koparın ve küçük muffin kaplarının tabanına paylaştırın. Üzerine bastırarak kadayıfın kalıpların içine iyice yerleşmesini sağlayın. Kuruması için 1 gece oda ısısında bekletin. Tereyağını kısık ateşte eritip süzgeçten geçirin. Kuruyan kadayıfların üzerine kaşıkla eritilmiş tereyağı dökün ve önceden ısıtılmış 180 fırında kadayıflar kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin. Kadayıf çanaklarını ılınınca kalıplardan çıkarıp servis tabağına yerleştirin. Şerbeti için toz şeker ve suyu tencereye alıp orta ateşte kaynatın. Limon suyunu ekleyip 10 dakika daha kaynatın. Portakal suyu ile tatlandırıp iç cevizleri ilave edin ve birkaç dakika daha pişirin. Şerbetli cevizli karışımı kaşık yardımı ile kadayıfların içine doldurun ve soğuduktan sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Kuruyemişli Tarifler Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Altın bilezik tatlısı
Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava