Cevizli Kadayıf Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbeti için

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kadayıfı ufak parçalar halinde koparın ve küçük muffin kaplarının tabanına paylaştırın. Üzerine bastırarak kadayıfın kalıpların içine iyice yerleşmesini sağlayın. Kuruması için 1 gece oda ısısında bekletin. Tereyağını kısık ateşte eritip süzgeçten geçirin.
  2. Kuruyan kadayıfların üzerine kaşıkla eritilmiş tereyağı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kadayıflar kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin. Kadayıf çanaklarını ılınınca kalıplardan çıkarıp servis tabağına yerleştirin.
  3. Şerbeti için toz şeker ve suyu tencereye alıp orta ateşte kaynatın. Limon suyunu ekleyip 10 dakika daha kaynatın. Portakal suyu ile tatlandırıp iç cevizleri ilave edin ve birkaç dakika daha pişirin. Şerbetli cevizli karışımı kaşık yardımı ile kadayıfların içine doldurun ve soğuduktan sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı