Cevizli İstiridye Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Cevizli İstiridye Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbeti için

Cevizli İstiridye Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

@pukumutfakta
21.3 bin takipçi
Gözde İlter Kaya

  1. İlk olarak şerbeti hazırlayın. Tatlının sıcak, şerbetin soğuk olması gerekiyor. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 4 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  2. Tüm hamur malzemelerini güzelce yoğurun ve kurabiye büyüklüğünde bezeler yapıp üstlerine bastırın. Meyve bıçağı ile çizikler attıktan sonra elinizle bir ucunu hafif daraltın.
  3. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Fırından çıkar çıkmaz şerbetini gezdirin. Şerbeti tamamen çekip birkaç saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Şerbetli istiridye tatlısı için tıklayın.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Altın bilezik tatlısı
Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava