Cevizli Burma Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Cevizli Burma Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şerbet için

Cevizli Burma Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yapımı zor olan cevizli burmayı oklavadan kolaylıkla çıkarabilmeniz için yufkaların çok taze olmasına özen gösterin. Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Soğumaya bırakın. Üç yufkayı aralarına yağ sürerek üst üste dizin. Üzerine ceviz serpiştirin ve yufkaları oklavaya sarın. Daha sonra iki kenarından ortaya doğru iterek büzüştürün ve yağlamış tepsiye alın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yağ sürüp 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerlerine gezdirerek dökün. 1 saat dinlendirin. Dilimleyip üzerine ceviz serpiştirerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Yöresel Tarifler Kuruyemişli Tarifler Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı