Şerbeti için, su ve toz şekeri geniş bir tencereye alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar pişirin. Limon suyunu ilave edip ocaktan alın.
Hamuru için yoğurt, tereyağı, karbonat ve limon suyunu geniş bir yoğurma kabında karıştırın. Unu ilave edip ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edecek şekilde yoğurun.
Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru iki eşit bezeye ayırın. Bezelerden bir tanesini unlanmış tezgah üzerine alarak ince açın.
Açtığınız hamurlardan şekilli bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. İkinci bezeyi de aynı şekilde açın ve aynı kalıpla parçalar kesin.
İkinci parçaların ortasından bir kalıp yardımıyla parçalar kesin. Ortası boş hamurları tepsideki parçaların üzerine yerleştirin.
Cevizleri hamurların ortasındaki boşluklara yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
Fırından alıp sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. 2-3 saat dinlendirin. Üzerine tarçın serpip servis yapın.
Eski zamanlardan günümüze kadar ulaşan klasik bülbül yuvası tarifine buradan ulaşabilirsiniz.