Burma Kadayıf
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Burma Kadayıf Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şerbeti için

Burma Kadayıf

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tatlının şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp 10 dakika kaynatın. Şurup kıvamına gelince 5-6 damla limon suyu ekleyin. Çiğ burma kadayıfı uzun bir tezgahın üzerine yayın. Kenarlarını düzelterek içine fıstık içi koyun. Uzun tarafından rulo şeklinde sarın. Tepsinin ortasından başlayıp kendi etrafında çevirerek sarmaya devam edin. Kadayıfın üzerine eritilmiş sadeyağı gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzerine hafifçe kızarana kadar pişirin. Kadayıfın yağını süzüp başka bir tepsiye ters çevirerek aktarın. Süzdüğünüz yağı tekrar burma kadayıfın üzerine gezdirin. Aynı ısılı fırında 15 dakika daha pişirin. Şerbeti burma kadayıfın üzerine gezdirin. Tepsiyi ocak üzerine alıp 5 dakika orta ateşte pişirin. Tatlıyı şerbeti çekene kadar tepsi içinde bekletin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Şerbetli Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları Tatlı Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Altın bilezik tatlısı
Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava