Bülbül Konağı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bülbül Konağı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şerbet için

Bülbül Konağı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Su ve toz şekeri kaynatın ve soğumaya bırakın. Yoğurt, eritilmiş margarin, yumurta, sirke ve ayçiçek yağını bir kaba alıp alıp mikserle karıştırın. Azar azar un ve kabartma tozu ekleyerek yoğurun ve yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru iki eşit parçaya bölün. İlk parçayı merdaneyle yarım parmak kalınlığında açın. Çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin. Hamurdan ayırdığınız ikinci parçayı da aynı şekilde açın ve diğerine eşit sayıda yuvarlaklar yapın. İkinci parçadan kestiğiniz yuvarlakların ortasını küçük bir kapak yardımıyla kesin. Simit şeklindeki ikinci parçaları bütün parçaların üzerine yumurta akı sürerek yapıştırın. Boşluklara iri parçalar şeklindeki cevizden paylaştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp üzerine şerbeti gezdirerek dökün. İyice çekince servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı