Ballı Peynirli Kadayıf Sarma
Selin Hıdır
551 Tarif       0 Takipçi
Ballı Peynirli Kadayıf Sarma
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kadayıfın çıtır çıtır dokusu, içinde eriyen lezzetli dil peyniri ve üzerine dökülen balın tatlı dokunuşu ile mükemmel bir uyum yakalayın! Fırından yeni çıkmış sıcak sarmalar, üzerine serpiştirilen susam, çörek otu ve pul biberle damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. İşte Ballı Peynirli Kadayıf Sarma tarifi:

Kadayıflı Muhallebi tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Ballı Peynirli Kadayıf Sarma kaç kaloridir?

Bir porsiyon Ballı Peynirli Kadayıf Sarma 650 kaloridir.

Ballı Peynirli Kadayıf Sarma Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Ballı Peynirli Kadayıf Sarma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ballı peynirli kadayıf sarma hazırlamak için öncelikle taze kadayıfları tuz ve eritilmiş sade yağ ile karıştırarak iyice nemlenmelerini sağlayın. Kadayıfın her telinin ıslak olduğundan emin olun.
  2. Sonrasında dil peynirlerini eşit boyutlarda çubuklar şeklinde kesin.
  3. Bir miktar kadayıf alıp düz bir yüzeye yayın. Üzerine bir dilim peynir koyun ve kadayıfın kenarlarını içe doğru katlayarak sıkıca sarın. Avucunuzda hafifçe bastırarak şekil verin. Tüm sarmaları hazırladıktan sonra, üzerlerini streç filmle kapatın ve pişirmeden önce buzdolabında bekletin. 
  4. Fırını 180 derece fanlı olarak ısıtın. Kadayıf sarmalarını, yağlı kağıt serili bir tepsiye yerleştirin ve her tarafları altın rengini alana kadar pişirin.
  5. Fırından çıkan sıcak kadayıf sarmalarının üzerine dövülmüş ceviz ve az miktarda bal gezdirerek sıcak servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Sıcak kadayıf sarmasını dondurma ya da kaymak ile servis edebilirsiniz.
  • Kadayıf sarmaların üzerine dövülmüş Antep fıstığı, ceviz veya badem serpebilirsiniz.
  • Kadayıf sarma, Türk mutfağının geleneksel tatlarından biri olduğu için, yanında iyi demlenmiş bir çay veya Türk kahvesiyle servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Kadayıfı yağ ile harmanlarken, tüm tel kadayıfların iyice nemlendiğinden emin olun. Bu, sarmaların düzgün bir şekilde sarılmasını sağlar ve fırında güzelce kızarmasını sağlar.
  • Kadayıfı sararken sıkıca sarın, ancak fazla baskı yapmamaya dikkat edin. Kadayıfın gevrekliği korunmalı. Avuç içinde hafifçe sıkmak yeterlidir.
  • Fırında pişirirken kadayıfın her yüzeyinin eşit şekilde kızarması için tepsiyi ara ara çevirin. Fırınınızın sıcaklığına bağlı olarak pişirme süresi değişebilir, bu yüzden sarmaların altın rengi olana kadar pişirildiğinden emin olun.
  • Dil peyniri, kadayıfın tatlılığıyla mükemmel bir denge sağlar. Eğer dil peynirinin çok tuzlu olduğunu düşünüyorsanız, bir süre suyla bekletip tuzunu hafifçe alabilirsiniz.
  • Kadayıf sarmalarını önceden hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz. Bu, özellikle yoğun günlerde pratik bir çözüm sunar ve sarmaların dinlenmesini sağlar, bu da pişirme sırasında daha iyi sonuçlar almanızı sağlar.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Farklı Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Yelpaze Baklava
Tahinli Şekerpare
Milföyden Baklava
Süt Şerbetli Revani
Portakallı Şekerpare
Kahveli Un Helvası