Bal Parmak Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İsmini görünümünden alan bu tatlı, hem bayramda, hem de özel günlerde sunabileceğiniz lezzetlerden biridir. İrmik, yumurta ve tereyağı karışımından oluşan tatlı, parmak şekli verilerek pişirilir. Ardından şerbetle buluşturulur ve antep fıstığı eklenerek servis edilir. Malzemeler hazırsa, bal parmak tatlısı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Vezir parmağı tatlısına göz atmayı unutmayın.

Bal Parmak Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Bal Parmak Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şerbet için derin bir tencereye su ve şekeri ilave edin, kaynamaya başlayınca 3-4 damla limon suyu sıkıp içerisine yarım limonu koyun.
  2. 10 dakika daha kaynadıktan sonra şerbeti ocaktan alıp içerisindeki limonu çıkartıyoruz.
  3. Bir karıştırma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, yumurta, toz şeker, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırın.
  4. Elemiş olduğunuz unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya başlayın.
  5. Yoğurduğunuz hamura parmak şekli vererek irmiğe bulayın.
  6. Yağlamış olduğunuz fırın tepsisine dizin.
  7. Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
  8. Ilıyan şerbetinizi fırından çıkan tatlının üzerine gezdirin.
  9. 1 saat kadar dinlendirdiğiniz bal parmak tatlısı servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Bal parmak tatlısını tek başına sunmak istemiyorsanız, çarşaf böreği ve çay eşliğinde servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Bal parmak tatlısının üstü yanmaması için fırında kontrollü bir şekilde pişirilmelidir.
  • Şerbetini iyi çekmesi tatlı sıcak, şerbet ise ılık olmalıdır.
  • Tereyağının eşit bir şekilde karışması için oda sıcaklığında bekletmeyi unutmayın.
  • Bal parmak tatlısını servis etmeden önce 1 saat dinlendirin.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları Şerbetli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Altın bilezik tatlısı
Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava