Baklava Hamuru
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Baklava Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Baklava genellikle bayram gibi özel günler dışında evde yapılmaz ya da hazır baklava yufkası ile evde hazırlanır. Sizler için baklava yufkasının hamurunun tarifini verdik. Kolayca baklava hamurunu evde hazırlayarak baklavalarınızı kendiniz yapabilirsiniz. Siz ve malzemeleriniz hazırsa baklava hamurunun tarifi aşağıda.

Baklava Hamuru Tarifi İçin

Malzemeler

Baklava Hamuru

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sıvı malzemeleri bir kapta birleştirerek çırpın.
  2. Kabartma tozu, unu harmanlayın.
  3. Hamuru yoğurmaya başlayın sıvıları yavaş yavaş ekleyin.
  4. Hamur topladıktan sonra 10 dakika daha yoğurun ve dinlendirmeye bırakın.
  5. Baklava hamurunu buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
  6. Bezelere ayırarak istediğiniz baklavayı hazırlayabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Baklavayı açarken nişastalı tezgahta açmanız işinizi kolaylaştıracaktır.
  • Hamura kullandığınız malzemelerin eşit sıcaklıkta olmasına özen gösterin.
  • Sıvıları yavaş yavaş ekleyin gerekirse sonrasında un ilavesi yapın.
  • Hamuru mutlaka 10-15 dakika yoğurun, aksi takdirde açarken kolay yırtılabilir.
  • Hamura koyulan sirke, baklava hamurunun daha çıtır olmasını sağlayacaktır.

Tarif Kategorileri

Türk Mutfağı Yemekleri Farklı Hamur İşi Tarifler Bayram Tatlıları Tatlı Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı