Bademli Tatlı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bademli Tatlı Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbet için:

Bademli Tatlı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Toz badem, hindistan cevizi, pudra şeker, irmik, rendelenmiş portakal kabuğu ve yumurtaları mikserle karıştırın.
  2. Hazırladığınız karışımı kremşanti torbasına doldurun. Tabanı hafif yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde parçalar sıkın. Üzerine birer tane beyaz badem yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirip fırından alın.
  3. Toz şeker, su ve limon suyunu tencerede karıştırarak kaynatıp şurup haline getirin. Soğumaya bırakın.
  4. Tatlıların üzerine şurubu dökerek bir süre bekletin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı