Bademli Sini Katmeri
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bademli Sini Katmeri Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbeti için

Hamuru için

İç harcı için

Bademli Sini Katmeri

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Şerbet için su ve şekeri 20 dakika kaynatın. Soğumaya bırakın. Bir kapta un ve tuzu karıştırın. Azar azar ılık su ekleyin ve yumuşak kıvamda bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Oklava yardımıyla yuvarlak şekilde ince bezeler açın. Hamur kesme aletiyle ikiye bölün ve ikisinin de üzerine kaymak yağı sürün. Üzerine badem ve tarçın serpin. Her iki parçayı da rulo sarıp bükün. Yağladığınız yuvarlak tepsiye ortadan başlayarak gül şeklinde yerleştirin. Kalan kaymak yağını üzerine sürün ve 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve kepçeyle şerbeti üzerine azar azar dökün. Soğuk servis yapın.

Gaziantep'in meşhur tatlısı gerçek katmer tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çay Saati Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı