Öncelikle un, çekilmiş fındık, irmik ve kabartma tozunu derin bir kaba ekleyip karıştırın. Diğer bir kaba yumurtaları kırıp köpürüp kabarıncaya kadar blender’la çırpın.
Blender’dan geçirdiğiniz yumurtaları un karışımına ekleyin. Spatula yardımıyla söndürmeden karışıma yedirin.
Bademleri haşlayın ve kabuklarını soyun. Kare bir borcama karışımı ilave edin ve kabuklarını soyduğunuz bademleri gelişigüzel doğrayıp revanin üzerine dizin.
Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Şerbeti için şeker ve suyu orta boy bir tencereye ekleyin.
Şeker eriyip kıvam alana kadar karıştırın. Fırından çıkan revani tatlısının üzerine sıcak şerbeti ilave edip şerbetini çekmesini bekleyin.
Şerbetini çeken bademli revani tatlısını dilimleyerek servis edebilirsiniz.