Ayva Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kış meyvesi olarak bilinen ayva, tatlı yapımında sık sık kullanılır. Kalp ve damar sağlığını koruyan bu besin, çinko, demir ve bakır mineralleri bakımından da zengindir. Dolaşım sistemi üzerinde olumlu etkileri olan ayva, kan hücresi yapımında aktif olarak rol oynar. Ayva ile yapılan tatlıların başında ise ayva tatlısı gelir. Hem kalabalık sofralarda, hem de yılbaşı gibi özel yemeklerde sunulmasıyla bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, ayva tatlısı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak ayvalı tariflere göz atabilir, ayva ile yapılan birbirinden lezzetli yemeklere ulaşabilirsiniz.

Ayva Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Süslemek için ;

Ayva Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi

Ayvaların en üst kısmına vanilyalı dondurma ve antep fıstığı serpiştirin.

  Püf Noktası
  • Tencereniz geniş değilse, içine koyduğunuz su miktarını azaltabilirsiniz.
  • Renk vermesi için hibiskus ya da vişne suyu kullanabilirsiniz. 
  • Rengini koyultmak ve lezzetini arttırmak için, ayvaları 30 dakika tencerede, 30 dakika fırında pişirin.
  • Ayva tatlısı yapımında hafif sert olan ayvaları tercih edin.
  • Ayva tatlısını oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra üzerine kaymağı yerleştirin. Aksi takdirde kaymak eriyecektir.
  • Ayva yerken birçoğumuz boğazımızda bir parça kalmış ve o parçayı yutmakta zorlanmışız gibi hissederiz. Böyle bir durumda yemeye devam edeceğiniz ayvayı, derin bir şekilde içinize çekerek koklayın. Bu histen hemen kurtulduğunuzu göreceksiniz.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri MasterChef Tarifleri Video Tarifler Şerbetli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Altın bilezik tatlısı
Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava