Ayva Çalkaması
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ayva Çalkaması Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

4 tane karanfil Çalkama için

Ayva Çalkaması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ayvaları yıkayıp kabuklarını soymadan boylamasına ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın.
  2. İnce dilimler halinde kesip ısıya dayanıklı cam bir kaba, kabuksuz tarafları yukarıda kalacak şekilde yerleştirin.
  3. Her bir ayva kümesinin üzerine birer yemek kaşığı şeker ilave edin. Tarçın serpiştirip karanfilleri ekleyin.
  4. 180 derece fırında üzerini alüminyum folyo ile kapatarak ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  5. Süt, yumurta, şeker ve pirinç ununu çırpın. Pişen ayvaların üzerine döküp tekrar fırına verin. 10 dakika pişirip ılınmaya bırakın. Tarçın ve karanfil serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı