Armutlu Tatlı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Armutlu Tatlı Tarifi İçin

Malzemeler

Armutlu Tatlı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Şurup için eşit miktarda 1 bardak su ve yarım bardak şekeri kaynatın. Vanilya çubuğunu uzunlamasına ortadan ikiye kesip sıcak süte ekleyin, 15 dakika bekletin. Armutların kabuğunu soyup ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın. Şurup hazırlayıp armutları şurupta 5 dakika pişirin. Pudra şekerine yumurta sarılarını ekleyip başka bir kapta çırpın. Un ekleyip çırpmaya devam edin. Kremayı mikserle hafifçe katılaşana kadar çırpın. Kremaya soğumuş vanilyalı süt ve yumurtalı ekleyip karıştırın. Armutları süzüp fırın tepsisine dizin. Üzerine hazırladığınız karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp tatlının üzerine toz şeker serpin. Fırının ızgarasını açıp şekeri karamelize yapın. Soğutup servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı