Armut Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tatlı mı tatlı bir tarif ile karşınızdayız! İşte, kolay, pratik ve lezzetli bir armut tatlısı tarifi:

Armut Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Armut Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Armutları güzelce yıkayıp kurulayın, ardından sapları kalacak şekilde soyun. 
  2. Alt kısımlarını oyacak yardımıyla oyun. 
  3. Ayrı bir kaseye labneyi alın, üzerine çok ince doğradığınız kayısıları ekleyip karıştırın. 
  4. Armutların orta kısmına alabildiği kadar bu harçtan doldurun. 
  5. Milföy hamurunun bir adedini ince şeritler halinde kesin. 
  6. İçlerini dolduğunuz armutları milföy hamurlarının orta kısma yerleştirin, kenarlarını yukarı doğru elinizle kapatın, ardından bir şerit alarak üzerine ekleyin. 
  7. Tarçın ve yumurta sarısını üzerlerine ilave ettikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, milföyler kızara kadar pişirin. 
  8. Fırından alıp çikolatalı sosla ılık servis edin.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Diğer Tarifler Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı