Armut Reçeli
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Armut Reçeli Tarifi İçin

Malzemeler

Armut Reçeli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Armutların kabuklarını soymadan dörde bölün.

Tozşeker ile suyu bir tencerede armutlarla birlikte kısık ateşte kaynatın. Armutlar pişince ayrı bir kaba alın.

Şerbeti reçel kıvamına gelmesi için kaynatmaya devam edin. Armutları tekrar şerbete ilave edin. Karanfilleri ve limon suyunu ekleyip ocaktan alın.

Ilınınca kavanoza aktarıp soğumaya bırakın. Soğuyan reçelin kapağını sıkıca kapatın. Dilediğiniz zaman servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı