Antep Fıstıklı Kadayıf Topları
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Antep Fıstıklı Kadayıf Topları Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbeti için

Antep Fıstıklı Kadayıf Topları

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kadayıfı ufak parçalar halinde koparın ve küçük muffin kaplarının tabanına paylaştırın.
  2. Üzerini bastırarak kadayıfın kalıpların içine iyice yerleşmesini sağlayın. Kuruması için 1 gece oda ısısında bekletin. 
  3. Tereyağını kısık ateşte eritip süzgeçten geçirin.
  4. Kuruyan kadayıfların üzerine kaşıkla eritilmiş tereyağını dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kadayıflar kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. 
  5. Fırından çıkardığınız kadayıfı 5 dakika bekletin. Kadayıf çanaklarını dikkatlice kalıplardan çıkararak kağıt havlu üzerine dizin.
  6. Şerbet için şeker ile suyu tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Limon suyunu ekledikten sonra 10 dakika daha kaynatın.
  7. Portakal suyu ile tatlandırıp bütün Antep fıstıklarını ilave edin ve birkaç dakika pişirin.
  8. Şerbetli Antep fıstıklı karışımı kaşık yardımı ile kadayıfların içine doldurun ve soğuduktan sonra servis edin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı