Antep Fıstıklı Kadayıf Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Antep Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şurubu için

Antep Fıstıklı Kadayıf Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tereyağını eritin ve kadayıfın üzerine gezdirip iyice karıştırın. 25 cm çapında yuvarlak bir tepsiyi yağlayın. Kadayıfı tepsiye aktarın ve elinizle iyice bastırarak düzleştirin. Antep fıstıklarını kadayıfın üzerinde boşluk kalmayacak şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Şurup için toz şeker ve suyu kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan şerbeti fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine dökün. 30 dakika kadar şerbeti çekmesini bekleyip dilimleyin. Ilık servis yapın. 

Antep usulü fıstıklı kadayıf tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kuruyemişli Tarifler Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı
İrmikli Revani