Antep Fıstıklı Dürüm Baklava
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Antep Fıstıklı Dürüm Baklava Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şerbeti için

Antep Fıstıklı Dürüm Baklava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Şerbet için tencerede su ve toz şekeri kaynatın. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra limon suyunu ilave edip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Tezgaha 3 baklavalık yufkayı üst üste yayın. Üzerine toz antep fıstığı serpin. Çok ince bir şekilde dürüm şeklinde sarın. Yağladığınız tepsiye dizin. Kalan malzemeleri de aynı şekilde hazırlayın. İstediğiniz büyüklüklerde kesin. Üzerine eritilmiş tereyağı döküp yağlı kağıt ile üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika bekleyin. Daha sonra üzerine soğuk şerbeti dökün. Dinlendirdikten sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Şerbetli Tatlı Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı