Şeftalili Budapeşte pastası için malzemeleriniz hazırsa şimdi başlayalım.
- Yumurta aklarını ve şekerin yarısını mikser yardımı ile 10 dakika boyunca katılaşana kadar çırpın. Kalan şekeri ve toz bademi ilave edip spatula ile tüm malzemeyi birbirine yedirin. Daha sonra bir krema sıkma torbasına aktarıp ucunu geniş olmayacak şekilde kesin.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine, bir köşesinden başlayıp diğer köşesine kadar verev çizgiler halinde ve birbirine paralel olacak şekilde sıkarak tüm tepsiyi tamamlayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, 10-12 dakika pişirip fırından alın.
- Bu arada kremasını hazırlayın. Bunun için sıvı kremayı, toz krem şantiyi ve 1 su bardağı soğuk sütü iyice katılaşana kadar çırpın. Hazırladığınız kremayı buzdolabına alıp bekletin.
- Şeftalileri küp şeklinde doğrayın. Fırında pişmiş olan pasta kekinin üzerine hazırladığınız kremadan spatula ile her tarafına yayın. Hamurun uzun kenarına, üç parmak genişliğinde şeftali dilimlerini dizin ve büyük bir rulo şeklinde sarın. 6 eşit porsiyona bölün. Dilerseniz şeftalili Budapeşte pastasının üzerine kalan kremadan sıkıp şeftali dilimleri ve file Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Lif açısından zengin olan kayısı, tok tutar ve bu sayede zayıflamayı kolaylaştırır. İçerisinde bulunan A ve C vitaminleri ile kansere karşı mücadele eder ve kansere yakalanma riskini azaltır. Ayrıca C vitamini ve likopen gibi antioksidanlar içeren kayısı kalp sağlığını korur.
Nefis aromalı şeftalili kek tarifi için tıklayın