Pandispanya Üzerinde Profiterol
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dünyanın en sevilen ve en lezzetli tatlılarından biri olan profiterolü püf noktalarıyla birlikte kolayca hazırlayabilirsiniz. Evde orijinal profiterol yapımı için tarif detaylarına göz atın. Profiterol yapımında kullanılan pataşu hamurunu da notlarınız arasına ekleyin.

Pandispanya Üzerinde Profiterol Tarifi İçin

Malzemeler

Şu hamuru için

Profiterol kreması için

Sos için

Pandispanya için

Krema için

Beyaz çikolatalı sos için

Pandispanya Üzerinde Profiterol

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Profiterolün kreması için, yumurta sarıları, şeker, un ve sütü tencereye alıp çırpın. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  2. Tencereyi ocaktan alıp margarin ve vanilyayı ekleyin. Ilınana kadar mikserle çırpın. Beyaz çikolatalı sos için, krema ve beyaz çikolatayı küçük bir tencerenin içine alın.
  3. Kısık ateş üzerinde çikolata eriyene kadar tahta kaşıkla karıştırın. Tencereyi ocaktan alıp vanilya esansını ekleyip karıştırın.
  4. Sosu ılınana kadar arada karıştırın. Kek arasına süreceğiniz krema için, krem peynir, tereyağı ve kremayı bir kaba alıp mikserle çırpın.
  5. Pudra şekerini azar azar ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilyayı ilave edip 2 dakika daha çırpın. Kremayı buzdolabına alıp soğutun.
  6. Şu hamuru için, margarin, su, şeker ve tuzu orta boy bir tencereye alın. Orta ateşte ısıtın. Su kaynamaya başladığında ocağı kısıp unu azar azar ekleyin ve karışım katılaşana kadar pişirin.
  7. Tencereyi ocak üzerinden alın. Hamuru çırpma kabına alıp soğutun. Oda ısısındaki yumurtaları teker teker ekleyip mikserle çırpın.
  8. Hazırladığınız hamuru krema torbasına doldurup yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde parçalar şeklinde sıkın.
  9. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika pişirin. Pandispanya için yumurta aklarını bir kaseye alın. Mikserle kabarana kadar çırpın.
  10. Şekeri ekleyip şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin. Başka bir kasede yumurta sarıları, kalan şeker ve sıcak suyu çırpın.
  11. Ayçiçek yağı, un ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurta aklarını diğer karışıma ekleyip tahta spatula ile yavaş hareketlerle alttan üste doğru karıştırın.
  12. Hazırladığınız harcı içi yağlanmış kelepçeli yuvarlak kalıba doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
  13. Pandispanyayı fırından alıp soğutun. Enine ikiye kesin. Krem peynirli kremayı alt parçanın üzerine yayıp diğer parçayı üzerine kapatın.
  14. Beyaz çikolatalı sosu üzerine gezdirin. Hamur toplarını fırından alıp soğutun. Kenarlarından bıçakla hafifçe bir delik oluşturun.
  15. Kremayı topların içine doldurun. Krema ve küçük parçalar şeklinde kırılmış bitter çikolatayı tencereye alın. Çikolata eriyene kadar kısık ateşte ısıtın.
  16. Profiterolleri çikolata sosuna bulayıp pandispanyanın üzerine dizin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çikolatalı Tatlı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Pasta Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya
Halleyli Pasta