Lezzet'in
yemek tarifleri ile olduğu gibi
pasta tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.
Narları soyup tanelerini ayıklayın.Yumurtaları bir kabın içine kırın. Tozşekeri ekleyip mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Süt ve oda ısısında yumuşatılmış tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin.
Un, pirinç unu, kakao, kahve, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kapta harmanlayıp yumurtalı karışıma ilave edin. Düzgün bir hamur elde edene kadar çırpın. Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Keki enine ortadan ikiye kesin.
Nar suyu, su, tozşeker ve nişastayı tencereye alın. Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp karıştırarak soğutun. Labne peynirini ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Kremayı kekin alt tabanın üzerine kalın tabaka halinde yayıp üzerine nar tanelerinin yarısını serpiştirin. Üzerini diğer dilimle kapatın. Kalan kremanın 2 çorba kaşığı kadarını süslemede kullanmak için sıkma torbasına doldurun. Kalan kremayı kekin üzerine yayın. Süsleme için ayırdığınız kremayla pastanın ortasını süsleyin. Kalan nar taneleriyle süsleyip servis yapın.