Limonlu Krep Pasta
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Limonlu Krep Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Krep hamuru için

Limon kreması için

Üzeri için

Limonlu Krep Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Limon kreması için şekeri, limon suyunu, rendelenmiş limon kabuğunu mikserde çırpın.
  2. Mikserin hızını yükseltip yarımşar dakika süreyle teker teker yumurta sarılarını ve birer kaşık tereyağını ilave edin. Tüm malzemeyi ilave ettikten sonra 20 saniye daha çırpın.
  3. Çırptığınız karışımı sos tenceresine aktarın. Kısık ateşte, sürekli karıştırarak, kıvamı yoğunlaşana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
  4. Bu süreçte karışımın kaynamasına izin vermeyin. Hazırladığınız kremanın üzerini kapatıp buzdolabına aktarın. En az 1 saat bekletin.
  5. Krep için tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Orta boy bir tavayı yarım çay kaşığı kadar tereyağı ile yağlayın.
  6. Tava ısınınca yarım kahve fincanı kadar krep hamurundan çok ince tabaka olacak şekilde dökün.
  7. Üzeri göz göz olunca diğer tarafını çevirin ve aynı şekilde kızartın. Pişen krebi iki kağıt havlu üzerine alın.
  8. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. 4 Her krebin arasına limon kremasından ince bir tabaka halinde sürerek 10-12 kat olacak şekilde üst üste dizin.
  9. Dilerseniz üzerini kavrulmuş  le badem, yenilebilir çiçekler ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.

Krema, vanilya ve çikolata ile hazırlanan nefis krep pasta tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Pratik Pasta Tarifleri Çay Saati Tarifleri Pasta Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya
Halleyli Pasta