- Limon kreması için şekeri, limon suyunu, rendelenmiş limon kabuğunu mikserde çırpın.
- Mikserin hızını yükseltip yarımşar dakika süreyle teker teker yumurta sarılarını ve birer kaşık tereyağını ilave edin. Tüm malzemeyi ilave ettikten sonra 20 saniye daha çırpın.
- Çırptığınız karışımı sos tenceresine aktarın. Kısık ateşte, sürekli karıştırarak, kıvamı yoğunlaşana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
- Bu süreçte karışımın kaynamasına izin vermeyin. Hazırladığınız kremanın üzerini kapatıp buzdolabına aktarın. En az 1 saat bekletin.
- Krep için tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Orta boy bir tavayı yarım çay kaşığı kadar tereyağı ile yağlayın.
- Tava ısınınca yarım kahve fincanı kadar krep hamurundan çok ince tabaka olacak şekilde dökün.
- Üzeri göz göz olunca diğer tarafını çevirin ve aynı şekilde kızartın. Pişen krebi iki kağıt havlu üzerine alın.
- Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. 4 Her krebin arasına limon kremasından ince bir tabaka halinde sürerek 10-12 kat olacak şekilde üst üste dizin.
- Dilerseniz üzerini kavrulmuş le badem, yenilebilir çiçekler ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.
Krema, vanilya ve çikolata ile hazırlanan nefis krep pasta tarifine buradan ulaşabilirsiniz.