Kremalı Ve Çikolatalı Pasta
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

13. yüzyılda ballı kek şeklinde hazırlanan pasta, zaman içerisinde değişime uğrayarak günümüze kadar ulaşmıştır. 18. yüzyılda Rusya'dan Anadolu'ya gelen bu besin, genellikle özel gün ve kutlamaların sembolü olarak bilinir. Çeşitli malzemelerle tatlandırılan pasta, mutluluk hormonu salgılayarak vücudun ihtiyaç duyduğu enerji miktarını karşılar. Hazırsanız, pratik sunumuyla kremalı ve bol çikolatalı pasta tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Kremalı ve Çikolatalı Pasta Kaç Kaloridir?

Kremalı Ve Çikolatalı Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Çikolatalı krema için

Beyaz krema için

Süslemek için

Kremalı Ve Çikolatalı Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak oda ısısındaki yumurtaları şekerle birlikte kabarana kadar çırpın. Üzerine ayçiçeği yağını ekleyip çırpmaya devam edin.
  2. Un, kakao ve kabartma tozunu yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın.
  3. Hazırladığınız karışımı, yağlanmış ve unlanmış yuvarlak kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 165 derece fırında pişirin.
  4. Krema için; süt, nişasta ve şekeri tencereye alıp karıştırarak pişirin. Üzerine çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın.
  5. Ardından limon suyunu ekleyin ve mikserle çırpın. Son olarak krem şanti ve soğuk sütü de çırpın.
  6. Keki enine doğru üç parçaya bölün. İlk katının üzerine çikolatalı kremanın yarısını yayın.
  7. Üzerine diğer kek katını yerleştirip krem şantinin yarısından fazlasını sürün. Diğer keki yerleştirip kalan çikolatalı kremanın bir kısmını yayın.
  8. Kalan kremayı, krema sıkma torbasına doldurup dekoratif şekiller yapın. Krem şantiyi de aynı şekilde pastanın üzerine sıkın ve çikolata parçalarıyla süsleyin.
  9. Kremalı ve çikolatalı pastayı özel günlerde sunacaksanız, yanına çok yakışan mayasız poğaça ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Pasta kekinin kabarması için yumurtanın sarısını ve akını ayrı ayrı kaplarda çırpın ve karışıma ekleyin.
  • Kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
  • Kabartma tozunun yanında bir tutam karbonat ekleyerek pastanın asit dengesini de sağlayabilirsiniz.
  • Karıştırma işleminde tahta kaşık kullanın ve metal eşya kullanmamaya özen gösterin.
  • Kuru malzemeleri eledikten sonra karışıma ilave edin. Kek harcının kıvamı sulu olursa, azar azar un ekleyebilirsiniz.
  • Pastanızın bozulmaması için kelepçeli kek kalıbı kullanabilirsiniz. Kremalı ve çikolatalı pastanın üst kısımlarına meyve sosları ve şekerlemeler ile süsleme yapmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri Pasta Tarifleri

Benzer Tarifler

Kara Gelin Pastası
Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya