Fırını 180 dereceye ayarlayın. 20 cm’lik 2 kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt yayın. Un ile kabartma tozunu harmanlayıp bir kaba eleyin. Yumurtalar ile şekeri başka bir kapta mikserle köpük haline gelinceye kadar çırpın. Eritilmiş tereyağı ve vanilyayı ekleyin. 3 yemek kaşığı haşhaş tohumu ile un karışımını ilave ederek karıştırın. Hamuru iki kalıba eşit miktarda paylaştırıp fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Portakal suyu ve 50 gr toz şekeri sos tenceresinde ısıtın. Soğuyan kekleri enine ortadan ikiye kesin ve keklerin iç kısımlarına fırça ile sıcak şurubu sürün. Erikleri doğrayın. Yoğurt, krema, kalan şeker ve rendelenmiş portakal kabuğunu iyice çırpın. Keklerin aralarına krema sürüp erik dilimleri yerleştirerek üst üste dizin. En üste tekrar krema sürün. Erik dilimleri ve kalan haşhaş tohumunu ekleyerek buzdolabında 30 dakika soğuttuktan sonra dilimleyip servis yapın.