Yulaflı bisküviyi mutfak robotunda çekerek un haline getirin. Tereyağını eritip bisküviye ekleyin ve tekrar karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serili kelepçeli kek kalıbının tabanına bastırarak yayın. Derin dondurucuda bekletin. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin ve derin bir kase içine alın. Bisküvileri ezerek un haline getirin ve rendelenmiş elmayla karıştırın. Pudra şekeri, ceviz ve küp şeklinde doğranmış kuru kayısıları ekleyip iyice yoğurun. Bisküvi tabanının üzerine bastırarak yayın ve tekrar derin dondurucuya alın. Çikolatayı küçük parçalara bölün. Kremayı ısıtıp çikolataları içine ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Soğuyan pastanın üzerine döküp en az 1.5 saat derin dondurucuda bekletmeye devam edin. Dilimleyip servis yapın.