Kek için
Dolgusu için
Üzeri için
Lezzet pasta tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Derin bir kabın içinde yumurtalarla toz şekeri iyice çırpın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serip hazırladığınız karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp soğumaya bırakın.
Bitter çikolataları benmari usulü eritin. Derin bir kaba alıp, üzerine kremayı ekleyip kaşıkla iyice eriterek karıştırın. Buzdolabına alarak soğutun. Daha sonra mikser yardımıyla sert bir kıvama gelinceye kadar çırpın.
Kremşantiyi 1.5 su bardağı süt ile çırparak buzdolabına alın. Kekin sert kenarlarını bıçakla kesip ayırın. 6-7 cm’lik uzun şeritler kesin. Her şeridin üzerini şekerli su ile ıslatın. Önce çikolatalı kremayı sürün. Kenarlarına sürmek için 2-3 çorba kaşığı kadar ayırın. Daha sonra kremşantiyi sürün.
Tüm şeritleri hazırladıktan sonra önce birinci şeridi kendi etrafında döndürerek rulo yapın. İkinci şeridi rulonun etrafına sarın. Tüm şeritler bitinceye kadar sarma işlemine devam edin. Üzerine kalan kremşantiyi sürün. Kenarlarına da kalan çikolatalı kremayı sürün.
Kremayı kaynamayacak şekilde ısıtın. Bitter çikolatayı ekleyip karıştırın. Soğutup pastanın üzerine ve kenarlarına sürün. Rendelenmiş beyaz çikolatayı pastanın yanlarına ve üzerine serpiştirin. Nane yaprakları ve dağçilekleriyle süsleyip servis yapın.