Malzemeler
Süslemek için
Lezzet pasta tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Nişasta, şeker, süt ve kakaoyu tencereye alın ve orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin. Ara ara karıştırarak soğumaya bırakın. Üzüm, ceviz, ufalanmış kakaolu bisküvi, küp doğranmış elma ve muzu ekleyip karıştırın. Dikdörtgen şeklinde bir kalıbı streç folyo ile kaplayın ve karışımı içine yayın. Üzerini örterek derin dondurucuya kaldırın ve birkaç saat dondurun. Yuvarlak kalıplar ile pastayı keserek çıkartın ve ızgara teli üzerine dizin. Glazürü paket üzerindeki tarife göre hazırlayıp pastaların üzerine dökün. Taze meyvelerle süsleyip servis yapın.
Özel günlerin sembolü haline gelen meyveli pasta tarifine buradan ulaşabilirsiniz.