Lezzet
yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.
Kek unu ve kakaoyu çukur bir kapta karıştırın. şeker ve oda sıcaklığında yumuşatılmış margarini ilave edin. Malzemeleri iyice yoğurup yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın. 25x25 cm çapında bir tepsinin içine yağlı kağıtla döşeyip, elinizle bastırarak tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
Dolgusunu hazırlamak için, yumurtalar ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Kek unu, kabartma tozu ve bir tutam tuzu ekleyip karıştırın. Ceviz içi, kiraz şekerlemesi ve hindistancevizini ekleyip tekrar karıştırın.
Kalıbı fırından alıp hazırladığınız malzemeyi hamurun üzerine yayın. Tekrar fırında verip 20 dakika daha pişirin.
Çikolatayı iri parçalara bölüp benmari usulü eritin ve sıcak kekin üzerine yayın. Çekilmiş ceviz içi, hindistancevizi ve kiraz şekerlemesi ile süsleyin. Soğumuş keki suyla ıslatılmış bir bıçakla karelere kesip servis yapın.