Badem Kaplamalı Bezeli Çikolatalı Pasta
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Badem Kaplamalı Bezeli Çikolatalı Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Ara dolgusu için

Islatmak için

Badem Kaplamalı Bezeli Çikolatalı Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kek için un ile kakaoyu karıştırın. Tereyağı ve 100 gr pudra şekeri mikserle iyice çırpın. Yumurta akını kar beyaz haline gelinceye kadar ayrı bir kapta çırpın. Üzerine kalan şekeri yavaş yavaş ekleyin ve çırpmaya devam edin. Kalp şeklindeki kalıbı yağlayın. Üzerine önce kakaolu kek malzemesinin yarısını dökün ve yayın. Bezeli malzemenin de yarısını ekleyip düzgün bir şekilde yayın. File bademi serpin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Aynı kalıbı tekrar yağlayıp kalan malzemeleri de aynı şekilde kalıba alıp pişirin. Kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın. Üzerine beyaz çikolatayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Çikolata eriyince buzdolabında 15 dakika bekletin. Soğuyan kremayı mikser ile 2-3 dakika çırpın. Her iki kekin kakaolu bölümünü vişne suyu ile ıslatın. Birinci katın üzerine krema sürüp damla çikolata serpin. İkinci katı üzerine kapatıp buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya
Halleyli Pasta