Acıbademli Ve Elmalı Pasta
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Acıbademli Ve Elmalı Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Acıbademli Ve Elmalı Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet'in yemek tarifleri gibi pasta tarifleri de çok ilgi görüyor...

  1. Çikolatayı rendeleyin. Süt ekleyip benmari usulü eritin. Küp şeklinde doğranmış tereyağını ilave edip soğutun.
  2. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Sarılara pudra şeker ekleyip köpük köpük olana kadar çırpın.
  3. Önce çikolatayı sonra elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip çırpın.
  4. Yumurta aklarını ayrı bir kapta bir tutam tuzla kar haline gelene kadar çırpıp hamura ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edin.
  5. Karışımdan 5 çorba kaşığı kadarını ayırın. Acıbademleri ufalayıp ayırdığınız karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.
  6. Elmaları soyup ortadan ikiye kesin ve çekirdekli kısımlarını temizleyin. Limonlu kaynar suda 2-3 dakika bekletip süzün.
  7. Hamuru yağlanmış dikdörtgen kek kalıbına dökün. Üzerine elmaları kesik kısımları üste gelecek şekilde yan yana dizin. Acı bademli hamuru elmaların ortalarına paylaştırın.
  8. Hamuru önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 50dakika pişirin. Ilınınca üzerini portakal kabuğu ve kiraz şekerlemeleriyle süsleyip krem şanti ile birlikte servis yapın.

Dilerseniz, hafif ve lezzetli elmalı pasta tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Dakuaz Pasta
Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Çilekli Alman pastası
Chaja Pasta
Kakaolu Pandispanya
Halleyli Pasta