Vişneli Mini Cheesecake
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Vişneli Mini Cheesecake Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Dolgusu için

Üzeri için

Vişneli Mini Cheesecake

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamur için gerekli tüm malzemeyi yoğurma kabına alın. Yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğurun. Hamuru mini cupcake kalıplarının içine yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika pişirin. Geniş bir kaseye labne peyniri ve süzme yoğurdu alıp mikserle çırpın. Şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin. Un, yumurta, vanilya ve vişne püresini ilave edin. Karışımı önceden hazırlayıp soğuttuğunuz tabanların üzerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Cheesecake’ler soğuyana kadar fırından çıkarmayın. Vişne sosu için vişne, şeker ve suyu sos tenceresine alın. Orta ısıda kaynatmadan pişirin. Blender yardımıyla püre haline getirin. Mısır nişastasını soğuk suyla bir kasede karıştırın ve vişne püresine ekleyin. Koyulaşana kadar pişirdikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Daha önceden soğumuş olan cheesecake’lerin üzerine paylaştırın. Soğuk servis yapın.

Püf noktası
Cheesecake pişerken fırının bir köşesinde içinde su dolu bir kase bulundurun ve fırının kapağını açmayın. Bu yöntem cheesecake’in üzerinin çatlamaması içindir. Özellikle bir gün önceden hazırlayıp ertesi gün servis yaptığınız zaman çok daha iyi sonuç alabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Atıştırmalık Tatlı Atıştırmalık Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

İncirli crumble
Yaban mersinli chia puding
Yaban mersinli cheesecake
Air Fryer'da şeftali tatlısı
Kestane Reçeli
Cennet Hurması Reçeli