Vişneleri temizleyip tencereye alın. Üzerine şeker ekleyerek 1 saat bekletin. Su ve vanilyayı ekleyip orta ateşte 10 dakika kaynatın. Ocaktan alıp suyunu süzdürün ve soğumaya bırakın. Toz jelatinden 1 tatlı kaşığı kadar ayırıp kalanını vişne suyunun üzerine serpiştirin ve 10 dakika bekletin. Orta ateşte 4-5 dakika kaynatıp kaselere paylaştırın. Soğumaya bırakın. Ayırdığınız jelatini 3 yemek kaşığı soğuk suyun üzerine serpiştirip 5 dakika bekletin. Kremayı ısıtıp katılaşan jelatini içine ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Soğumaya bırakın. Hafif katılaşmaya başlayan jölenin üzerine çay kaşığı ile krema damlatın ve tahta şiş ile dalgalar yapın. Derin dondurucuda 1 saat beklettikten sonra servis yapın.