Elma ve armudun kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Üzerine limon suyunu gezdirin. Tavaya meyveleri ekleyin. Üzerine esmer şekerin yarısını ve tar��ını ilave edip meyveler yumuşayana kadar pişirip ayrı bir tabağa alın. Derin bir kasenin içine kalan şekeri, müsliyi ve unu ekleyip karıştırın. Üzerine oda ısısında yumuşatılmış tereyağını ilave edip parmak uçlarınızla parça parça olacak şekilde karıştırın. Aynı tavaya hamurunuz alıp orta ateşte rengi dönene kadar kavurup tabağa alın. Aynı tavaya pişirdiğiniz meyveleri alın. Üzerine hazırladığınız crumble hamurunu da ilave edip yayın. Orta ateşte 2-3 dakika pişirdikten sonra servise alın.
Dilerseniz, fit elmalı crumble veya elmalı crumble tarifini de deneyebilirsiniz.