Şeftalili Crumble Cheesecake
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Şeftalili Crumble Cheesecake Tarifi İçin

Malzemeler

Dolgusu için

Şeftalili Crumble Cheesecake

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, soğuk tereyağı, toz şeker ve kabartma tozunu derin bir karıştırma kabına alın. Mikser yardımıyla ekmek kırıntısı haline gelene kadar çırpın. Yumurtayı ekleyip hamur toparlanıncaya kadar çırpmaya devam edin. Hamuru iki parçaya ayırın. Bir parçasını streç filmle sarıp üzeri için kullanmak üzere dondurucuya atın. Kalan hamuru ise aynı şekilde streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin.
  2. Dolgusu için şeftalilerin çekirdeklerini çıkartıp ince yarım ay dilimleyin. Krem peynir, yumurta, toz şeker, irmik ve vanilya esansını derin bir karıştırma kabına alın. Mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın.
  3. Hamurları buzdolabından çıkarıp bir merdane yardımıyla açın. 22 cm’lik yuvarlak bir kalıbın tabanına ve kenarlarına açtığınız hamuru yayın. Tekrar buzdolabına alarak 20 dakika daha dinlendirin. Buzdolabından çıkarıp ortasına krem peynirli dolguyu dökün.
  4. Dilimlediğiniz şeftalileri üzerine yerleştirin. Dondurucudaki hamuru çıkarın. Rendenin iri tarafı ile rendeleyip şeftalileri üzerine yayın. Cheesecake’inizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak yaklaşık 60 dakika pişirin (Üzeri kızardığında yanmaması için pişirirken yağlı kağıt ile kapatabilirsiniz). Soğuduktan sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Air Fryer'da Elma Cips
Kaiserschmarrn
Bal kabaklı sufle
Bal Kabaklı Tiramisu
Kaymaklı Bal Kabağı Tatlısı
Mangolu pasta