Salamura Kiraz
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Salamura Kiraz Tarifi İçin

Malzemeler

Salamura Kiraz

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kirazları yıkayıp suyunu süzün. Sirke, su, şeker, bal, tuz ve defne yaprağını büyük bir tencerede karıştırın. Kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Kirazları ekleyip 2 dakika daha kaynatın. Bir kavanoza 4/1’i boş kalacak şekilde doldurun. Taze tarhun ekleyin. Kavanozun kapağını hava almayacak şekilde sıkıca kapatın. Kavanozu sıcak su dolu bir tencerenin içine yerleştirin. 10 dakika orta ısıda kaynatın. Kavanozu sıcak sudan aldıktan sonra kapak altta kalacak şekilde bir mutfak havlusunun üzerine yerleştirin. Soğuyana kadar bu şekilde bekletin.

Kiraz
Gülgiller familyasına ait olan kiraz ülkemizde haziran ayının gelmesiyle birlikte en leziz tadına bürünür. Kiraz, şeker, mineral tuzlar, A ve B vitaminleri açısından zengindir. Kısa ömürlü bir meyve olan kirazın sadece kendisi değil aynı zamanda saplarından yapılan çayı da müthiş yararlıdır. Kremalı tatlılarda ve içeceklerde kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

İncirli crumble
Yaban mersinli chia puding
Yaban mersinli cheesecake
Air Fryer'da şeftali tatlısı
Kestane Reçeli
Cennet Hurması Reçeli