Kirazları yıkayıp suyunu süzün. Sirke, su, şeker, bal, tuz ve defne yaprağını büyük bir tencerede karıştırın. Kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Kirazları ekleyip 2 dakika daha kaynatın. Bir kavanoza 4/1’i boş kalacak şekilde doldurun. Taze tarhun ekleyin. Kavanozun kapağını hava almayacak şekilde sıkıca kapatın. Kavanozu sıcak su dolu bir tencerenin içine yerleştirin. 10 dakika orta ısıda kaynatın. Kavanozu sıcak sudan aldıktan sonra kapak altta kalacak şekilde bir mutfak havlusunun üzerine yerleştirin. Soğuyana kadar bu şekilde bekletin.
Kiraz
Gülgiller familyasına ait olan kiraz ülkemizde haziran ayının gelmesiyle birlikte en leziz tadına bürünür. Kiraz, şeker, mineral tuzlar, A ve B vitaminleri açısından zengindir. Kısa ömürlü bir meyve olan kirazın sadece kendisi değil aynı zamanda saplarından yapılan çayı da müthiş yararlıdır. Kremalı tatlılarda ve içeceklerde kullanabilirsiniz.