Denenmiş
yemek tarifleri sunan Lezzet'in
tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.
Nar suyu, su, şeker ve nişastayı tencereye alıp kısık ateşte devamlı karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp karıştırarak soğutun. Narları soyup tanelerini ayıklayın. Tanelerin yarısını pelteye ekleyip karıştırın.
Buğday nişasta ve unu tencereye alın. Sütü ilave edip karıştırın. Yumurta sarıları ve şekeri başka bir kapta mikserle çırpın. Karışımı ve vanilyayı tencereye ekleyin.
Kısık ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Koyulaşmaya başlayınca zerdeçalı ekleyip karıştırın. Birkaç dakika karıştırmadan pişirip tencereyi ocaktan alın. Karıştırarak soğutun. Kalan nar tanelerinin bir çorba kaşığı kadarını süsleme için ayırın. Kalanı muhallebiye ekleyin.
İki renkli muhallebiyi renk değişimlerine göre servis kuplarına paylaştırın. Süsleme için ayırdığınız nar taneleriyle süsleyip servis yapın.