Hamuru için un ve tereyağını elinizle kum gibi oluncaya kadar ufalayın. Esmer şeker ve yumurtayı ekleyip hamur kıvama gelinceye kadar yoğurun. Hamuru streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
İç harcını hazırlamak için muzların kabuklarını soyup iri doğrayın. Tereyağını bir tavaya alarak eritin. Muzlar, esmer şeker, rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu ve toz tarçını ilave edin. Muzlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Dinlenen hamurunuzu iki parçaya ayırıp, unlanmış tezgah üzerinde açın. Açtığınız parçalardan birini yağladığınız tart kalıbının tabanına yayın. Muzlu harcı üzerine döküp diğer hamur parçası ile üzerini kapatın. Kenarlarını bıçak yardımıyla keserek fazla hamurları çıkarın. Artan hamuru tekrar yoğurup merdane ile açın ve küçük şekilli bir kurabiye kalıbı ile kesip, pay hamurunun kenarlarına dizin.
Hamurun en üstüne bir bıçak yardımıyla çizik atın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.