Bazı yemek tarifleri fazlaca zaman ve emek ister. Bu da onlardan biri...
Yumurtayı bir kaba alıp mikserde iyice çırpın. Tereyağını buzdolabından alıp oda ısısında ılınmadan küp şeklinde kesin.
Ahududu marmeladı ile 1 çorba kaşığı ince çekilmiş badem içini karıştırın.
Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Pudraşeker, 1 su bardağı ince çekilmiş badem ve şekeri ekleyip harmanlayın. Çırpılmış yumurta ve tereyağı karışımını ilave edip kısa sürede yoğurun. Hamuru top şeklinde toparlayıp üzerini nemli bir bezle örtün.
Buzdolabında 1 saat bekletin.
Önceden hazırlayıp buzdolabında beklettiğiniz hamurun üçte birini ayırın. Kalanını yağlanıp unlanmış küçük tart kalıplarına
kenarlarını yükseltilerek yerleştirin. Kabarmaması için her tart kalıbının içindeki hamura kürdanla birkaç yerinden delikler açın.
Kalan hamuru daha sonra tartöletlerin üzerinde kullanmak üzere 1 portakalın rendelenmiş kabuğunu ilave ederek tekrar
yoğurun. ince, yuvarlak hamurlar hazırlayın.
Tartöletleri önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp (fırının ısısını kapamayın) ılınmaya bırakın ve ahududu marmeladından birer tatlı kaşığı tartöletlerin içine paylaştırın. Üzerini kenarlarından sıkıştırarak tamamen kapatacak şekilde hamurla örtün. Tekrar sıcak fırına verip üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp ılınmaya bırakın.
Servis yapın.