Tart hamuru için tereyağı, toz şeker ve tuzu geniş bir karıştırma kabına alın. Krema kıvamına gelinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın.
Yumurtalar, un ve toz bademi ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Hamuru streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Kreması için süt ve toz şekerin yarısını bir tencerede kaynatın. Ayrı bir karıştırma kabında kalan toz şeker ve yumurta sarılarını şeker tamamen eriyinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın.
Nişasta ve unu ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırın. Kaynayan sütten iki kepçe kadar yumurtalı karışıma ilave ederek ılındırın ve kaynayan süte ilave edin.
Bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak kaynatın ve ocaktan alın. Tereyağını ilave edin ve tereyağı tamamen eriyene kadar sürekli karıştırın. Ilınan kremayı pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin.
Dinlenen hamuru tart kalıbınızın ölçülerinde açın ve hafif yağladığınız tart kalıbınızın tabanına yayın. Hamurun üzerine çatalla birkaç delik açın.
Üzerine yağlı kağıt serin ve bakliyat serpin. Tart hamurunuzu önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25 dakika pişirin.
Bakliyatları yağlı kağıtla beraber alıp tartınızı 20 dakika daha pişirin ve fırından alın. Ilınan tartın üzerine hazırladığınız kremayı yayıp üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
Tartın üzerini ince yuvarlak doğradığınız kivi ve yarım ay dilimledeğiniz ananas dilimleri ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun. Farklı bir versiyonu için, klasik ananaslı tart tarifine göz atabilir, kendinize küçük sürprizler yapabilirsiniz.