Un, şeker ve 1 tutam tuzu büyük bir cam kaseye
alıp karıştırın. Su ve sirkeyi bir kapta karıştırıp
buzdolabında soğumaya bırakın. Tereyağını
küçük parçalara kesip 20 dakika buzdolabında
bekletin. Unlu karışıma ekleyin. Sirkeli soğuk
suyu yavaşça ekleyerek parmak uçlarınızla hızla
karıştırarak yoğurun (hamurdan bir parça
kopararak elinizde sıkın. Dağılmıyorsa kıvamı
olmuş demektir. Hamur dağılıyorsa bir yemek
kaşığı soğuk su ekleyerek toparlanmasını sağlayın).
Hamuru geniş bir kaba alın. Fazla yoğurmadan
elinizle yuvarlak hale getirin. Streç
folyoya sararak hamuru buzdolabında 3 saat
dinlendirin. Dinlenmiş hamuru iki parça yağlı
kağıdın arasına alın. Merdane yardımıyla vurarak
düzleştirin (bu işlem hem soğuk hamuru
daha kolay açmanıza yardımcı olacak hem de
içindeki tereyağının erimemesini sağlayacak).
İncelttiğiniz hamuru 28 santim çapında açın.
Hamur tekrar buzdolabında 15 dakika bekletin.
Yıkayıp süzdüğünüz eriklerin 6 tanesini ince dilimler
şeklinde kesin. Kalan erikleri büyük bir
tencereye rendeleyin. Üzerine şekeri ilave edin.
Tart kalıbına yerleştirdiğiniz hamurun kenarlarından
4 santim boşluk kalacak şekilde orta
kısmına toz şeker serpin ve şekerli erik dilimlerini
yelpaze biçiminde üzerine dizin. Taşan 4
santimlik kısmı yelpazenin en dışında yer alan
eriklere yapışacak şekilde içe doğru toparlayın.
Eritilmiş tereyağını fırça yardımıyla üzerine sürün
ve kalan şekeri üzerine serpin. Önceden ısıtılmış
190 derece fırında 45 dakika pişirin. Tartı
fırından alıp oda ısısında soğutun. Erik marmeladını
sulandırıp fırça yardımıyla tartın üzerine
sürün. Servis yapın.